Willy de Konink

Psycholoog
Ervaringsdeskundige
Luisterend oor

Psycholoog, Ervaringsdeskundige & Luisterend oor

‘Ik heb al zo vaak therapie gehad en toch loop ik nog steeds tegen dezelfde problemen aan.’

‘Soms word ik ineens overvallen door een huilbui of een woede-aanval.’

                           ‘Andere mensen zijn veel belangrijker dan ik.’

‘Ik heb het gevoel dat ik leef op de automatische piloot.’                         

‘Sinds ik niet meer volledig mee kan doen, voel ik me een nietsnut.’

                           ‘Ik weet dat het anders moet, maar het lukt me gewoonweg niet.’

                                                         ‘Ik vraag me vaak af wat de zin van het leven is.’

Terug naar je gevoel

De therapie is er op gericht je te leren luisteren naar je gevoelens, ze vervolgens serieus te nemen en er uiteindelijk naar te handelen.

Elke sessie is min of meer opgesplitst in twee delen. Eerst vertel je wat je vertellen wilt. Al luisterend zal ik je steeds terugbrengen naar de gevoelens die achter jouw verhaal schuil gaan. Daarna ga je vanuit lichamelijke ontspanning luisteren naar hetgeen jouw lichaam jou te vertellen heeft door te focussen op wat jij voelt. Het gaat er dan om deze gevoelens niet te beoordelen of verstandelijk te analyseren, maar om er vanuit liefdevolle belangstelling aandacht aan te schenken. Zo krijgen ze ruimte: ze mogen er zijn! Zo krijg jij ruimte: jij mag er zijn!

Deze therapie is niet bedoeld om je ‘beter’ te maken – je bent al goed genoeg – maar om je behoeften, wensen en grenzen beter te leren kennen en vandaaruit het leven te leiden waartoe je bent uitgerust.

© Copyrigth 2018 Willy de Konink - Rhyos Media Beheer B.V.

© Copyrigth 2018
Willy de Konink.
Rhyos Media Beheer B.V.