Willy de Konink

Psycholoog
Ervaringsdeskundige
Luisterend oor

Psycholoog, Ervaringsdeskundige & Luisterend oor

‘Ik wil helemaal geen opbeurende woorden horen, ik wil gewoon mijn verhaal kwijt.’

‘Was ik maar dood, dan was ik van alle ellende af.’

          ‘Ik wil helemaal geen opbeurende woorden horen, ik wil gewoon mijn verhaal kwijt.’

          ‘Ik zou wel eens helemaal ongestoord en ongecensureerd al mijn ellende op tafel willen leggen.’

Dieptepuntgesprek

Als je het helemaal niet meer ziet zitten en jij hebt voor jouw gevoel niemand (meer) in je omgeving bij wie je met jouw verhaal terecht kunt, dan kan een dieptepuntgesprek iets voor jou zijn.

Het doel van zo’n dieptepuntgesprek is om zónder op de klok te kijken aan álle problemen en álle gevoelens, die je nu zo wanhopig maken, álle ruimte te geven en ze er gewoon eens even helemaal te laten zijn.

Het is dus niet de bedoeling om in dit gesprek met die problemen en gevoelens aan het werk te gaan. Dat is van later zorg. Waar het in dit gesprek om gaat, is dat jij gehoord en gezien wordt, dat je ervaart dat je er niet alleen voor staat en dat alles wat jou nu zo ellendig maakt er kan zijn zoals het is. Want dat is de bodem.

Natuurlijk gaan we daarna ook samen kijken naar wat jij verder nodig hebt en óf, hóe, waar en bij wie jij vanaf die bodem verder wilt.

Omdat de kosten voor dit gesprek wat mij betreft geen reden mogen zijn om niet te bellen, wil ik hier alvast noemen dat we daar hoe-dan-ook wel uitkomen. Dus laat dat je niet weerhouden. Verder is het natuurlijk aan jou om te bepalen of luisteren is wat je nu nodig hebt.

© Copyrigth 2018 Willy de Konink - Rhyos Media Beheer B.V.

© Copyrigth 2018
Willy de Konink.
Rhyos Media Beheer B.V.